Орест Сарматський

Вищі духовні особи України обрали замок на Тернопільщині для закритого засідання (фото)

Заставка01 (Copy) (1)

Всеукраїнська рада церков та релігійних організацій відбулася у Тернопільській області

Подія, що відбулася напередодні на Тернопільщині, ще раз засвідчила: представники усіх церков України готові й надалі підтримувати курс на міжцерковний діалог.

01 (Copy)
01 (Copy)

Цю тезу висловив голова Тернопільської облдержадміністрації Степан Барна, коментуючи проведення в області виїзного засідання Всеукраїнської ради церков та релігійних організацій.

- Сьогоднішня подія засвідчила, що представники різних релігійних конфесій нині готові й надалі підтримувати міжцерковний діалог, розвивати партнерську модель державно-конфесійних відносин, аби якнайкраще послужити українському суспільству у справі миру, злагоди та вирішення суспільних викликів, - підкреслив керівник області.

02 (Copy) (1)
02 (Copy) (1)

Під час засідання Всеукраїнської ради церков України, яке відбувалося у закритому режимі в Збаразькому замку, вищі ієрархи та представники православних, греко- і римсько-католицьких, протестантських та євангельських церков, а також іудейських та мусульманських релігійних об'єднань розглянули низку питань, що стосуються координації спільних дій у період між засіданнями ради.

03 (Copy) (2)
03 (Copy) (2)

Серед іншого, наголошувалось, що і надалі необхідно забезпечити невтручання державної влади в процес єднання Церкви, зокрема, організаційно допомогти та посприяти процесу перереєстрації релігійних громад, у зв’язку із утворенням Помісної православної церкви України.

04 (Copy) (1)
04 (Copy) (1)

На закінчення голова Тернопільської ОДА Степан Барна на згадку подарував головуючому  Всеукраїнської ради церков та релігійних організацій, головному рабину Києва та України, об’єднання іудейських релігійних організацій України Якову Дов Блайху новий авторський фотоальбом власного кореспондента Укрінформу, заслуженого журналіста України Олега Снітовського «Замки Тернопілля».

05 (Copy) (1)
05 (Copy) (1)

08 (Copy)
08 (Copy)

09 (Copy)
09 (Copy)

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео