Футболіст з Тернопільщини тепер гратиме за Канадський футбольний клуб

andriy_dankiv

Досвідчений 31-річний опорний півзахисник, вихованець козівського футболу Андрій Даньків з нового сезону гратиме за команду Канадської ліги «Воркута» (Торонто). Про це повідомляється на сайті Федерації футболу Тернопільської області.

Андрій Даньків народився у селі Ценів Козівського району, футбольну майстерність відточував у місцевий ДЮСШ. Першим його тренером був Василь Сагайдак. У 14 років інший місцевий наставник Віктор Радь відвіз юне дарування до Львівського училища фізичної культури, де він став займатися у легендарного гравця львівських «Карпат» Володимира Данилюка. Виступав у Дитячо-юнацькій лізі України за УФК і «Карпати» (Львів). За свою довгу футбольну кар’єру захищав кольори професійних команд: «Карпати-2» (Львів), ФК «Львів», «Енергетик» (Бурштин), «Буковина» (Чернівці), ФК «Полтава», «УкрАгроКом» (Головківка).

У професійній кар’єрі Андрія Даньківа мабуть найвдалішим став поєдинок його на той ФК «Львів» у Прем’єр-лізі з донецьким «Шахтарем». Тоді Андрій надійно закрив бразильського легіонера «гірників» Фернандіньйо (нині гравець англійського «Манчестер Сіті»), а його команда святкувала перемогу 2:0.

У 2013 році Андрій Даньків виступав за ФК «Козова» в чемпіонаті Тернопільської області, звідки перейшов ФК «Лапаївка» (Львівська область). З 2015 року грає футбол у Канаді. Донедавна виступав за команду «Торонто Атомік» (Канада).

Вибір читачів за тиждень

Відео