Орест Сарматський

ЄС виділив на об’їзну дорогу біля Тернополя 20 млн євро

2 (Copy)

У Брюсселі укладено угоду на фінансування Європейським інвестиційним банком (ЄІБ) проекту будівництва першої черги Північної об’їзної у Тернополі.

Перший грант ЄС на розвиток доріг буде спрямовано, зокрема, на будівництво Північної об’їзної м. Тернопіль, повідомляє Державне агентство автомобільних доріг України.

- Нова дорога поєднає міжнародні автомобільні траси М-12 на ділянці Тернопіль – Хмельницький і М-19 на ділянці Тернопіль – Дубно та дозволить звільнити місто від транзитного транспорту, суттєво покращить екологічну ситуацію і безпеку руху в м. Тернопіль.

Перша черга Північної об'їзної Тернополя матиме протяжність 8,6 км. Пропускна спроможність дороги становитиме 40 000 автомобілів на добу.

Нова об’їзна дорога Тернополя матиме 4 смуги руху та розподільчу смугу шириною не менше 13 м.

Це в майбутньому дозволить розширити її до 6 смуг руху при збільшенні інтенсивності руху.

Передбачається, що у подальшому Північна об’їзна дорога буде подовжена від дороги М-19 до дороги М-09 на ділянці Тернопіль – Львів.

Орієнтовна вартість першої черги Північного півкільця Тернополя становить 20 млн євро. Будівництво проекту буде здійснюватися за кошти міжнародних фінансових організацій.

Фото: Сужба доріг в Тернопільській області

Вибір читачів за тиждень

Відео