Оксана Бучко

Тернопіль втратив свою позицію у списку щасливчиків

vlcsnap-2017-10-27-19h36m29s001-1

Державну підтримку на грандіозний проект втратив Тернопіль. Йдеться про 35 млн грн на будівництво нового Палацу спорту. Наше місто у 2018 році увійшло у список 6-ти таких щасливчиків.

Відповідний проект отримав державну підтримку на засіданні міжвідомчої комісії з відбору об’єктів для надання субвенції на будівництво і реконструкцію палаців спорту. Субвенція повинна була надійти ще цього року. Також 13 млн грн на будівництво Палацу спорту планувалось виділити з міського бюджету.

- Але раптом рішенням міжвідомчої комісії при Міністерстві молоді і спорту України у Тернополя забрали заплановані 35 мільйонів гривень, які вже навіть знаходились на казначейських рахунках та були передбачені на будівництво Палацу спорту саме в Тернополі, - інформує депутат Олександр Башта.

На думку депутата, причиною такого рішення стало упереджене ставлення очільника Уряду до міського голови Тернополя. Для з’ясування усіх обставин депутат уже направив запит на інформацію до Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту.

- Насправді це просто нечувано, щоб у час обмежених ресурсів місто втратило 27 000 000 грн, а жителі залишились без сучасного Палацу спорту, - пише Максим Черкашин. - Якщо припущення депутата виявляться правдою - Асоціація міст повинна стати на захист Тернополя. Якщо ж причина в іншому - мають бути зроблені відповідні кадрові рішення на місцевому рівні.

Фото TV-4

Вибір читачів за тиждень

Відео