У тернопільській книгарні витав дух Різдва: презентували «19 різдвяних історій» (фоторепортаж)

Різдвяна атмосфера панувала у тернопільській книгарні «Є» під час презентації збірки оповідань «19 різдвяних історій».

До написання цієї збірки долучились 19 сучасних українських письменників, які розповіли свої історії про Різдво, яким вони його бачать та відчувають. На презентації були присутні дві тернопільські авторки - Надійка Гребіш та Ірина Савка.

1
1

Ірина Савка у збірці написала про свою історію Різдва, яка перегукується через покоління. У розповідях про скрутні часи, подарунки від Миколая у вигляді трьох кусочків цукру, відчувається справжня магія, яка раніше цінувалася більше ніж зараз у сучасному світі.

«Різдво для кожної епохи, людини, яка живе і сповідує цю велику віру, є індивідуальним. Своє Різдво я пам’ятаю з самого дитинства, ще коли не ходила до школи. Воно було своєрідним та по-своєму теплим», - розповіла Ірина Савка.

Надійка Гербіш розповіла про жовтневе Різдво у Франкфурті та про історію однієї жінки, яку вона не бачила, але подарувала їй декілька теплих історій.

«У моїй розповіді закладена метафора Різдва, через те, що переважно говорячи про це, ми говоримо про себе. Говоримо про затишок в наших родинах, традиції, антураж Різдва, який я сама дуже ціную. Мені хотілось зафіксувати  історію однієї жінки, яку я ніколи не бачила, з якою ми навіть трошки не перетиналися, але про яку говорять усі», - розповіла Надійка Гербіш.

4
4

У цій книзі читач зможе знайти свою історію, впізнати себе в ній, а також відкрити для себе Різдво по-новому.

2
2

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео