Дарія Шевченко

На Тернопільщині будуть зміни в робочому графіку

i080378s

На Тернопільщину грядуть нові зміни від Кабінету Міністрів України. Цього разу – в робочому графіку громадян.

Чиновники запропонували збільшити тривалість робочого дня і запровадити таке поняття як «ненормована робота». Опісля новорічний свят Кабінет Міністрів перегляне закон про працю. Згідно з документом, в колективних договорах дозволять збільшити тривалість робочого дня до 12 годин. За перепрацювання обіцяють, що будуть доплачувати.

- Вже зараз на багатьох підприємствах українці працюють довше 8 годин. Також є роботи, які неможливі за графіком. З одного боку, таке нововведення дозволить узаконити ситуацію, яка вже склалася. З іншого - дасть можливість заробляти більше, - коментує ситуацію експерт ринку праці Олександр Білоус.

Дещо іншої думки фахівець Яків Гольдарб.

- Зубожіння довело українців до того, що вони змушені працювати день і ніч, щоб якось прогодувати сім'ю. Уряд це заохочує ... падіння гривні, фантиків не шкода. Крім того, в Польщі, Німеччині заробітчани теж надриваються по 10-12 годин, ось влада України і вирішила перейняти цей досвід. Таке перенавантаження призведе до збільшення захворюваності населення і раннім смертям, - попередив експерт.

Будемо спостерігати, як тернополяни працюватимуть після новорічних свят.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео