Орест Сарматський

Хор з Тернополя заспівав у Ватикані

ватикан (Copy)

Українці в Італії провели різдвяну прощу до базиліки Святого Петра.

В другий день різдвяних свят базиліки Святого Петра у Ватикані знову наповнили мелодії українських колядок.

Українці з різних куточків Італії здійснили вже традиційне різдвяне паломництво до Папської базиліки Святого Петра у Ватикані. Про це повідомляє VATICAN NEWS.

Божественну Літургію при катедральному престолі головного католицького храму очолив Апостольський Візитатор для українців візантійського обряду в Італії Преосвященний владика Діонісій Ляхович, ЧСВВ, з яким співслужили архиєпископ П’єро Маріні, Голова Папського комітету Міжнародних Євхаристійних конгресів, владика Іриней Білик, ЧСВВ, канонік Папської базиліки Пресвятої Марії, священики, що здійснюють служіння у Римі, представники чернечих і студентських спільнот, настоятелі та капелани громад з різних міст.

Також повідомляється, що серед численно зібраної громади вірних була Посол України при Святому Престолі п. Тетяна Іжевська. До спільної молитви також приєдналися паломники з України, а мелодійними українськими колядками та літургійними піснеспівами базиліку наповнив хор парафії св. свщмуч. Йосафата з Тернополя.

Свята Літургія завершилася співом духовного гімну України «Боже, Великий Єдиний». Під час богослуження відбувався збір пожертв для родин, які постраждали внаслідок війни на сході України.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео