На Тернопільщині пацієнти можуть залишитись без життєво необхідних ліків

ліки

У Зборові сімейні лікарі отримали відмову на отримання ліцензії. Їх заяву розглянули у Міністерстві охорони здоров'я та 20 грудня офіційно відмовили у наданні необхідного дозволу.

Хоч сімейні лікарі і уклали договори із пацієнтами, згідно нової реформи, але не можуть надавати послуги без необхідної ліцензії. Комунальний заклад «ЗБОРІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ ЦЕНТР ПЕРВИННОЇ МЕДИКО-САНІТАРНОЇ ДОПОМОГИ» Зборівської районної ради, як установа, займався отриманням даного дозволу та укладенням договору. Зі слів столичних чиновників: із подачею необхідних документів заклад тягнув занадто довго.

- Якщо повторно заяву не приймуть — це трагедія для медицини Зборівщини. Постраждають і пацієнти, і медики. Зборівська міська рада виділила на отримання ліцензії 36 тисяч, решта справи було за керівництвом установи. Але покладених обов'язків не виконано - коментують у міській раді Зборова.

Згідно нових вимог закону сімейні лікарі без ліцензії не можуть виписувати довідки на отримання ліків, що вважаються наркотичними препаратами. Крім того, не здійснюють виписок довідки «Про непрацездатність», не можуть видавати рецепти онкохворим та в рамках програми «Доступні ліки». А самі ж лікарі, медсестри та фельдшери не отримають анонсованих заробітних плат.

Із власних джерел Терену стало відомо, що у четвер 3 січня заяву розглядатимуть повторно. Саме тоді і стане відомий трагічний чи позитивний фінал у цієї історії.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео