Віра Олександрович

Зміни-2019: на подання скарги жителі Тернопільщини тепер матимуть 10 днів

10 днів

Термін для оскарження податкових рішень зросте із початком нового 2019 року.

Про це жителів Тернопільщини попередили у Секторі комунікацій Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

- Відповідно до п. 44.7 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) платник податків має право подати контролюючому органу, що проводив перевірку, заперечення та/або додаткові документи, які підтверджують показники, відображені таким платником податків у податковій звітності, - розповідають у податковій. - На це він наразі має 5 робочих днів із дня, наступного за днем отримання акту перевірки. Проте із нового року цей строк зросте із 5 до 10-ти робочих днів.

Крім того, відповідно до п. 56.2 ПКУ, коли платник податків вважає, що контролюючий орган неправильно визначив суму грошового зобов'язання або прийняв будь-яке інше рішення, що суперечить законодавству або виходить за межі повноважень контролюючого органу, встановлених ПКУ або іншими законами України, він має право звернутися до контролюючого органу вищого рівня із скаргою про перегляд цього рішення.

- Таку скаргу наразі подають протягом 10 календарних днів, що настають за днем отримання платником податків податкового повідомлення-рішення або іншого рішення контролюючого органу, що оскаржується, - додають у податковій. – Проте із 1 січня 2019 року строк її подання також зміниться - із 10 календарних на 10 робочих днів і перекочує у п. 56.3 ПКУ.

Нагадаємо, такі зміни передбачили у Законі від 23.11.2018 р. за №2628 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо покращення адміністрування і перегляду ставок окремих податків і зборів», що набере чинність 1 січня 2019 р.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео