День «відкритих дверей»  для студентів у Кременецькому місцевому центрі

ДВД Кременець 121218 2

Днями у Кременецькому місцевому центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги в рамках Всеукраїнського тижня права проходив день «відкритих дверей» на тему: «Ознайомлення з роботою Кременецького місцевого центру» для майбутніх медичних сестер, студентів 2-го курсу відділення “сестринська справа” Кременецького медичного училища ім. Арсена Річинського. Партнером проведення цього заходу виступив Кременецький краєзнавчий музей, який є регіональним представником XIV Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини DOCUDAYS UA на Кременеччині.

Інтегратор місцевого центру Ярослав Лис ознайомив студентів з системою безоплатної правової допомоги, етапами її створення, з їх правом на правову допомогу, яке гарантоване ст.59 Конституції України, основними положеннями Закону України «Про безоплатну правову допомогу», зокрема із суб’єктами права на БВПД, зазначеними у статті 14 Закону та переліком підтверджуючих документів, необхідних для отримання такої допомоги.

Крім того, студенти отримали тематичні буклети: «Твої права – твій захст» та «Про безоплатну вторинну правову допомогу» із зазначенням адреси розміщення Кременецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, контактного телефону та скайпу.

Метою даного візиту було предметне ознайомлення студентів з системою безоплатної правової допомоги та роботою місцевого центру з метою формування правової культури у молоді..

Начальник відділу правової інформації та консультацій Тетяна Точинська ознайомили  гостей з порядком роботи місцевого центру, функціями та напрямками  роботи відділів центру, та відповіли на їх численні запитання. Фахівці місцевого центру разом з студентами та викладачем правознавства Борисом Данилюком, з правової точки зору, розібрали життєві ситуації які були запропоновані присутніми і роз’яснили їм незрозумілі положення діючого законодавства.

Майбутні соціальні працівники з цікавістю вислухали інформацію надану працівниками центру про його роботу, пообіцявши відвідати місцевий центр у майбутньому.

Крім того, Тетяна Точинська ознайомила студентів з  загальнонаціональним право просвітницький проектом Я маю право”, впровадженим Кабінетом Міністрів України з ініціативи Міністерства юстиції України, яке його реалізовує, з метою підвищення правової свідомості українців та інформування громадян щодо використання та захисту їхніх прав у повсякденному житті, в рамках якого проводиться інформування населення та надання практичних рекомендацій щодо захисту прав громадян за найбільш актуальними напрямами.

Також, наукові співробітники музею Ольга Данилюк та Наталія Улянюк проінформували присутніх про роботу, принципи відбору фільмів та інші заходи, що проводились в рамках XIV Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини DOCUDAYS UA. Працівники музею дали коротеньку харектиристику фільмам, що демонструються в рамках фестивалю та запросили присутніх на їх перегляд.

Студенти проглянули фільм «Коли я чую спів птахів» норвезького режисера Тріне Валлевік Гобюрґ. Після його перегляду студенти безпомилково визначили які права дітей порушено. Також,  всі присутні із зацікавленістю оглянули виставку присвячену фестивалю документального кіно, яку розгорнули Ольга Данилюк та Наталія Улянюк.

ДВД Кременець 121218 1
ДВД Кременець 121218 1

ДВД Кременець 121218 4
ДВД Кременець 121218 4

ДВД Кременець 121218 3
ДВД Кременець 121218 3

Отримати безоплатну правову допомогу можна звернувшись за адресою:

м. Кременець, вул. Шевченка, 59а, тел..: (03546) 2-52-33

kremenets.ternopil@legalaid.gov.ua

Skype: kremeneckiy_mc

Фото надав начальник відділу правопросвітництва та взаємодії з суб'єктами надання БППД Ярослав Лис

Вибір читачів за тиждень

Відео