Для самотніх людей Збаражчини створили атмосферу свята

uj1

Днями в рамках проекту «Об'єднання поколінь. Дозвілля разом» відбувся захід «Сядемо до столу всі на Святий Вечір». Дійство відбулося в актовій залі Збаразької міської ради при співпраці церкви Христового Воскресіння  Збаража за сприяння «Карітас-Тернопіль» та товариства Червоного Хреста у Збаражі, зокрема п. Марії Милян і Збаразького районного комунального територіального центру соціального обслуговування.

Для одиноких людей Збаража накрили столи, аби відтворити атмосферу Святого Вечора з кутею, пампушками і пісними стравами. Ведучою «господинею» вечері була Мар’яна Благій, яка запросила всіх до святкового столу, щоб одинокі люди не відчували себе самотніми і забутими. Щоб відтворити «Містерію Різдвяного вечора», діти Марійської дружини церкви Христового Воскресіння підготували вертепне дійство і завітали на свято з своїм духовним наставником о. Омеляном Колодчаком.

uj2
uj2

Вечеря розпочалася зі спільної молитви і благословення вечері отцем. З колядками на свято завітав ансамбль працівників Збаразького районного комунального територіального центру соціального обслуговування. Кожен мав можливість пригадати і поділитися зі всіма своїми дитячими спогадами. Пані Марія Милян подякувала всім, хто долучився до «Містерії Різдвяного вечора», повідомила Надія Тхір Тернопільсько-Зборівській архиєпархії.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео