Як запобігатимуть корупції та незаконній рекламі під час виборів Президента

2

Незабаром на жителів Тернопільщини очікують вибори Президента України, які відбудуються 31 березня. Саме тому, аби створити запобіжники політичній корупції Національна рада з питань телебачення і радіомовлення та Національне агентство з питань запобігання корупції, підписали меморандум про співпрацю і обмін інформацією.

Мета такої угоди між установами – запобігти непрозорому фінансуванню політичних партій у період виборчих компаній. Одними із головних напрямків співпраці, визначають проведення моніторингу передвиборчої агітації, а також обмін інформацією щодо використання ефірного часу замовниками політичної і соціальної реклами. Роблять це для того, щоб здійснювати державний контроль та контролювати додержання встановлених законом обмежень щодо фінансування політичних партій. Окрім того сторони, які підписали меморандум надаватимуть одна одній документи, запити, листи про надання інформації.

Як результат цієї співпраці, НАЗК зможе користуватися даними Нацради щодо ефірного часу в ЗМІ, який виділений для агітації суб'єктів виборчого процесу, чи різних форм розміщення реклами. Роблять це, аби перевірити правдивість цифр, які вказані у звітах політичних партій, пише «Детектор Медіа».

Контент виготовлено у співпраці з Тернопільським прес-клубом за підтримки «Медійної програми в Україні», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) і виконується міжнародною організацією Internews.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео