У Тернополі зафіксували порушення у політичні рекламі

7

На Тернопільщині розпочалася передвиборна агітація і серед розміщеної у місті реклами можна помітити –  політичну. Виникає питання чи уся вона є законною.

Відтак 10 січня, спостерігачі від громадської організації ОПОРА виявили у Тернополі зовнішню політичну рекламу із можливим порушенням. Це був білборд з написом «Андрій Садовий. Наступ 2019», проте на ньому не було вихідних відомостей. Саме тому спостерігачі організації склали відповідну заяву до поліції.

До слова, Андрій Садовий є офіційно зареєстрованим кандидатом на пост Президента України від 8 січня 2019 року. Тому офіційно його передвиборна агітація розпочалася на наступний день. А за законом, матеріали, які використовують для передвиборної агітації повинні містити: відомості про установу, яка здійснила друк (вказівку, що його здійснили з використанням обладнання відповідного кандидата або партії, яка висунула його); інформацію про осіб, які відповідальні за випуск, замовника цих матеріалів оскільки, тираж.

Оскільки, на зафіксованому білборді не було зазначено даної інформації, спостерігачі ОПОРИ вбачали у цьому порушення, тому і звернулися із заявою до поліції.

Контент виготовлено у співпраці з Тернопільським прес-клубом за підтримки «Медійної програми в Україні», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) і виконується міжнародною організацією Internews.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео