До Православної церкви України перейшла громада зі Збаражчини

14.01.19.1

У селі Гніздичне Збаразького району церковна громада перейшла з колишньої УПЦ Московського патріархату до Православної Церкви України. Відповідне рішення було ухвалено на зборах у неділю, 13 січня, більшістю голосів. 

14 січня у давньому сільському храмі Преображення Господнього вперше молилися українською мовою. На запрошення Збаразького благочинного прот. Івана Лесика Божественну літургію звершив архієпископ Тернопільський і Кременецький Нестор. Його Високопреосвященству співслужило духовенство єпархії.

Після Літургії владика Нестор привітав прагнення громади Гніздичного єднатися навколо рідної Помісної Православної Церкви, щоб єдиними устами і єдиним серцем славити Великого Бога і Спаса Нашого Ісуса Христа.

Варто додати, що за рішення бути в єдності з братами та сестрами Православної Церкви України поставили підписи близько п’ятиста мешканців Гніздичного.

Нагадаємо, що 26 грудня до складу Тернопільської єпархії Православної Церкви України було прийнято громаду храму Благовіщення Пресвятої Богородиці села Трибухівці Бучацького району. 11 січня 2019 року архієпископ Тернопільський і Кременецький Нестор задовольнив клопотання про перехід до Української Церкви громади храму Покрови Пресвятої Богородиці села Кордишів Шумського району, повідомляє прес-служба Тернопільської єпархії Української православної Церкви Київського патріархату

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео