Студенти зі всієї України отримуватимуть стипендію від «Нового зернятка»

unnamed-1-847x381

Конкурсна комісія Стипендіальної програми «Нове зернятко» визначила 8 переможців з понад 50 претендентів з шести аграрних університетів.

У відбірковому етапі стипендіальної програми «Нове зернятко» могли брати участь студенти 3-6 курсів денної форми навчання 8 вищих навчальних закладів аграрного спрямування Західної та Центральної України: Вінницького національного аграрного університету, Житомирського національного агроекологічного університетуБілоцерківського національного аграрного університету, Національного університету біоресурсів і природокористування України, Львівського національного аграрного університету, Подільського державного аграрно-технічного університету, Уманського національного університету садівництва, Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнології ім. Ґжицького.

В результаті свої заявки на участі у конкурсі стипендій надіслали понад 50 студентів з шести університетів. Усі заявки конкурсанти напрацьовували в таких напрямках як тваринництво (свинарство, молочне та м’ясне скотарство), рослинництво, захист рослин, м’ясопереробні технології, живлення ґрунтів, органічні добрива, птахівництво, садівництво та плодоовочівництво, насінництво, екологія, харчові технології, ветеринарна медицина, землевпорядкування, ІТ-технології в аграрному бізнесі, виготовлення кормів.

– З самого початку ми запланували 16 іменних стипендій з розрахунку, що участь візьмуть усі вісім університетів. Участь взяло шість ВНЗ. А кількість переможців зменшилась до восьми після додаткових співбесід та спілкування з кращими учасниками. Тому ми щиро вітаємо переможців і сподіваємось, що ми віднайдемо те «нове зернятко», яке принесе справжні інновації як для «Агропродсервісу», так і для аграрного сектору в цілому, – говорить Генеральний директор компанії «Агропродсервіс» Андрій Баран.

За результатами оцінювання поданих робіт конкурсна комісія визначила 8 переможців:

- Цвіргун Олександр (Уманський національний аграрний університет), напрям рослинництво.

- Жильов Вячеслав (Уманський національний аграрний університет), напрям рослинництво.

- Присяжнюк Ілона (Житомирський національний аграрний університет), напрям тваринництво (ВРХ).

- Регета Ігор (Житомирський національний аграрний університет), напрям екологія.

- Мисак Маряна (Львівський національний аграрний університет), напрям птахівництво.

- Крупко Олена (Подільський державний агротехнічний університет), напрям харчові технології.

- Андрусик Павло (Національний університет біоресурсів і природокористування України), напрям рослинництво.

- Мовчко Василь (Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнології ім. Ґжицького)

Нагадаємо, що переможці стипендіальної програми «Нове зернятко» протягом шести місяців (січень-червень) у 2019 році отримуватимуть щомісячну стипендію від компанії «Агропродсервіс» у розмірі 2 000 гривень в якості мотивації для ведення наукової та практичної діяльності у різних напрямках на базі «Агропродсервісу» спільно з провідними спеціалістами компанії. Власні напрацювання та результати досліджень будуть представлені самим ж стипендіатами на щорічному форумі аграрних інновації «Нове зернятко» у червні 2019 року, повідомляє прес-служба компанії «Агропродсервіс».

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео