У школі на Тернопільщині звільнена директорка вимагає півмільйона компенсації (відео)

скандал почаїв

Півмільйона гривень компенсації вимагає звільнена з посади директор школи у Почаєві. Скандальна ситуація у місті тягнеться уже впродовж року. Педагог переконана, що звільнили її незаконно і тепер вимагає не лише поновлення на роботі, а й відшкодування. У батьків щодо цього власні аргументи.

«До дітей казала: ви дурні діти дурних батьків. Казала батькам: ви тут ніхто, хто ви такі, що ви прийшли вирішувати», – обурена Іванна Петрук. Сім років директорського свавілля, кажуть мами, і доведення школи ледве не до руйнації – тривалий капремонт в одному зі старих корпусів закінчився початком нового ремонту, бо стало ще гірше, ніж було. Діти у той час тулилися у дві зміни в іншому корпусі, старшокласники сиділи за партами первачків, – йдеться у сюжеті ТСН.

Зрештою, батьківське терпіння скінчилося.

«Люди зібрали 400 підписів проти директора, поскаржилися у міськраду, ініціювали створення комісії, яка виявила численні порушення у роботі керівника закладу. Директорці винесли догану, а пізніше звільнили», – повідомляє ТСН.

Негативно про роботу колишньої директорки відгукується й міський голова Почаєва Василь Бойко.

«Перше – ставлення до учнів, ставлення до батьків, ну, і відповідно, коли виділяєш кошти на ремонт школи, а ремонт школи не продовжується», – каже Василь Бойко.

З журналістами директорка спілкуватися відмовляється. Не з’явилася вона й у залі суду, її адвокати відстоюють через відеозв'язок. Та суддя позов про незаконність догани вирішує не задовольняти, але попереду ще суди про поновлення на посаді та вимогу компенсації від міськради у розмірі аж пів мільйона гривень.

Фото та відео «ТСН»

Вибір читачів за тиждень

Відео