Орест Сарматський

Україна – на 63-му місці у рейтингу продуктової безпеки (Агро-новини)

овочі

Україна посіла 63-тє місце у рейтингу Глобального індексу продовольчої безпеки. Про це повідомляє Global Food Security Index.

Сусідами України у рейтингу опинилися В'єтнам (62-ге місце) і Марокко (64-те місце).

Найвищу позицію у рейтингу індексу обійняв Сінгапур, останню – Бурунді (113-те місце). Країнам ЄС, переважно, належать верхні позиції рейтингу.

При цьому наголошується, що загальний показник України піднявся на 1,8 бала. Водночас показник якості та безпеки продуктів харчування піднявся на 4 бали до 46-го місця. Показник доступності збільшився на 3,6 бала до 73-го місця.

В Україні спростили порядок ввезення незареєстрованих пестицидів

Набуває чинності спрощений порядок ввезення на митну територію України незареєстрованих пестицидів і агрохімікатів, повідомляє Аgropolit.com.

Нагадаємо, лише 20% агрохімії на ринку є запанетнованою.

1902 (Copy)
1902 (Copy)

Постановою скасовано необхідність погодження видачі дозволу з Мінагрополітики та Міністерством охорони здоров'я. Крім того, виключено необхідність отримання дублікату дозволу.

Попередня редакція нормативного акту передбачала, що у разі ввезення незареєстрованих пестицидів на митну територію України необхідно отримати погодження з МОЗ. А у разі ввезення насіннєвого (посадкового) матеріалу, обробленого незареєстрованими препаратами - погодженням з МОЗ та Мінагрополітики з обов'язковим зазначенням його кількості.

Суб'єкти господарювання, яким надано дозвіл, зобов'язані подавати звіти про використання ввезених незареєстрованих препаратів Мінприроди, МОЗ, а у разі ввезення обробленого ними насіннєвого (посадкового) матеріалу також Мінагрополітики.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео