Тернопіль має на кого рівнятися

50458335_122898465423335_3724259708224143360_n

Переробляти відходи і виготовляти з нього нову продукцію – запросто. Ініціативні прикарпатці почали виготовляти папір формату А4 з переробленої сировини.

Навіть тоді, коли влада та держустанови не були зацікавлені у ініціативі, вони не опускали руки і встановлювали контейнери для збору макулатури та тетрапаку. Детальніше про ідею розповіли представники фірми-виробника «Галці».

- Ми є виробниками паперових мішків, тому, для початку, вирішили організувати збір тетрапаку та відходів паперу. Для того виготовили контейнери і запропонували їх встановлення зацікавленим особам. Встановлення почали пропонувати в Калуші, пізніше – у Франківську і Львові, - кажуть вони. - Логічним продовженням нашого соціального проекту стала порізка та фасування паперу з переробленої сировини. На меті ставили збереження природних ресурсів та хоч якийсь внесок у розвиток нашої економіки шляхом просування товарів українських виробників, а також привернення уваги до нашого регіону шляхом створення торгової марки «Рідний край».

Наразі є декілька видів продукції, який розрізняється кольором – бурий і кремовий. Вартість від 55 до 80 грн за пачку, у пачці 500 аркушів.  Такий папір використовують навіть для принтерів та ксероксів.

Папір виготовлений на Прикарпатті також підлягає повторній переробці.

Фото:  Чисте Довкілля Калуш у Фейсбуці.

Вибір читачів за тиждень

Відео