Олег Снітовський

На Тернопільщині показали те, що поєднало Різдво і Збруч (фоторепортаж)

Як вже повідомляв «Терен», у світ вийшла збірка оповідань «Різдво через Збруч». А напередодні цю книжкову новинку презентували у нововідкритому медіа-центрі, що в Теребовлі у рамках спільного проекту «Творче горище» та «Теребовлянська княжа книгозбірня».

На початку імпрези ініціатор створення медіа-центру Ілона Козар назвала присутнім гостей зустрічі трьох із семи авторів книги «Різдво через Збруч». Це – письменниця, публіцист, громадська діячка, директор «Теребовлянської княжої книгозбірні» Наталка Михно, письменниця, сценарист та поетеса, упорядник збірки Лора Підгірна та громадський діяч, кандидат історичних наук, автор кількох книг Олег Вітвіцький.

- Цю збірочку ми видали ще до Різдва. Вона цікава тим, що усі сім авторів живуть по обидва береги Збруча. Кожен із них писав своє оповідання, яке поєднує тема Збруча і Різдва. І ось, коли ми зібрали ці всі оповідання під однією обкладинкою, зрозуміли, що вийшло щось дуже різдвяно-тепле. Це історії і про наших сучасників, і про тих людей, які жили колись, про їхні долі, часом сумні, іноді – трагічні, коли вони втрачають своє щастя, кохання, шукаючи та пізнаючи самих себе. Саме ці оповідання, які ми писали – це прояв українськості, причетності до творення України. Вони, упевнена, спонукатимуть читачів більше зануритися у нашу спільну історію, відчути отой наш «український дух», - сказала Лора Підгірна.

Коротко, щоб залишити певну інтригу перед читанням збірки, про свої оповідання розповіли Наталка Михно та Олег Вітвіцький. А пан Олег ще й вніс у цю теплу книжкову імпрезу пісенно-музичну складову. Пісні у його виконані під гітару надали цьому вечору певного шарму та вишуканості, що органічно влилося у щиру і доброзичливу атмосферу знайомства із новою книгою та її авторами.

[gallery order=«DESC» columns=«1» size=«full» ids=«201456,201455,201454,201453,201452»]

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео