Орест Сарматський

Тіньова гречка з Росії тисне на внутрішній ринок України (Агроновини)

2501 (Copy)

Тіньова гречка з  Росії тисне на внутрішній ринок України. Її частка на внутрішньому ринку України сягає близько 45-50%. 

Про це пише agrotimes.net. 

За даними видання, крупа завозиться за тіньовими схемами. Значні об’єми цієї продукції постачаються з Казахстану.

Раніше регіональні депутати-аграрники вже просили СБУ ліквідувати незаконний імпорт гречки з Росії.

Лабораторні дослідження доводять, що російський продукт виробляється з порушенням технології – імпортована крупа за 9-ма з 12-ти показників не відповідає стандартам якості ДСТУ. Через інтервенцію неякісної гречаної крупи з Росії українські виробники змушені скорочувати посіви під культурою.

«Укрзалізниця» перенесла підвищення тарифів на вантажоперевезення на місяць

2502 (Copy)
2502 (Copy)

«Укрзалізниця» перенесла з лютого на березень 2019 року підвищення тарифів на залізничні вантажоперевезення на 16,6%. Про це повідомив директор з економіки та фінансів «Укрзалізниці» Андрій Рязанцев, повідомляє «ГМК-Центр».

Нагадаємо, що у лютому 2019 року «Укрзалізниця» представить стратегію свого розвитку.

– Нам не дали впровадити підвищення тарифів вчасно. Тепер ми плануємо перенести підвищення на 1 березня. Впровадження проекту застопорилося на державному рівні, – уточнив Рязанцев під час презентації дослідження« Чи є майбутнє у залізничного транспорту».

Він додав, що проект підвищення тарифів внесений на розгляд до Міністерства інфраструктури України. І тепер все залежить від державної влади: тільки вони можуть прискорити процес.

Фінансовий план «Укрзалізниці» на 2019 рік передбачає індексацію тарифів на вантажні перевезення на індекс цін товаровиробників.

– Ми хотіли впровадити прогресивну систему, щоб нам не довелося вибивати щороку зміни тарифів. Державні та приватні представники галузі могли б регулювати їх самостійно, – пояснив Рязанцев.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео