Як тернополяни можуть захистити себе від спалаху кору

2

За три тижні 2019 року на кір захворіло 508 жителів Тернопільщини. Варто знати, як захистити себе від хвороби та чи можна вакцинуватися під час сезону грипу та застуд.

Тернопільщина – одна із тих областей, де рівень планової вакцинації найнижчий. Тому це і є головною причиною спалаху кору в області. Варто зазначити, що від початку тижня на кір вже захворіли майже сто жителів Тернопільщини.

kir-1024x724
kir-1024x724

Центр громадського здоров’я МОЗ України нагадує, що єдиний та надійний метод профілактики кору – це вакцинація. Після вакцинації організм людини стає нечутливим до цього захворювання. Якщо вакцинований таки захворіє на кір, то зможе уникнути ускладнень після хвороби.

Також усі можуть вакцинуватися від кору в сезон грипу та застуд. Якщо дорослий чи дитина почувається добре, немає причин відкладати щеплення.

– Попри поширений міф, вакцинація не ослаблює і не перевантажує імунну систему. Щодо застуди, то за світовими стандартами легкі застуди з температурою до 38°С також не є протипоказанням до вакцинації проти кору, – пише Центр громадського здоров’я МОЗ України.

До слова, вакцинуватись можна від кору та грипу в один день, але в різні ділянки тіла. Тому тернополянам варто не відкладати візит до лікаря та вчасно запобігти захворюванню.

Фото з допису та відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео