Юрист розповів, як потрібно діяти тернополянам, якщо водій не видає квиток на проїзд

1

Тернополяни неодноразово скаржаться на те, що водій не видає квиток за проїзд. Юрист розповів як потрібно діяти в таких випадках.

Водій, який не видав вам квиток за проїзд порушує ряд законів України.

Як боротися з перевізниками?

Якщо ви опинилися в такій ситуації – маєте право звернутися до відповідного управління Держпродспоживслужби та повідомити про порушення законодавства перевізником. Юрист радить звертатись туди у письмовій формі. Ця установа повинна провести фактичну перевірку перевізнику та повідомити вам про її результати.

Куди саме звертатися?

Адреса Головного управління Держпродспоживслужби у Тернополі по вул. Микулинецька, 20; телефон гарячої лінії (0352) 52-10-10.

Також пасажир, який оплатив свій проїзд та не отримав квитка має право звернутися до управління Державної фіскальної служби України. До цієї установи юрист також радить звертатися у письмовій формі. Як наслідок, ця установа також повинна провести перевірку перевізнику та повідомити про результати заявнику. Адреса Тернопільського управління Головного управління ДФС у Тернополі по вул. Білецька, 1.

Вище вказані установи не видачу квитка можуть кваліфікувати як не оприбуткування готівки. За це передбачена відповідальність у п’ятикратному розмірі не оприбуткованої суми (п.1 Указу Президента України «Про застосування штрафних санкцій за порушення норм з регулювання обігу готівки»), повідомляють у дописі.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео