Жителька Чортківщини віддала аферистам 30 тисяч гривень

картка

Повідомлення про блокування банківської карти може вартувала мешканцям Тернопільщини власних заощаджень. Жертвою такого шахрайства стала жителька Чортківщини.

До Тернопільського відділу поліції надійшло повідомлення від жительки обласного центру. Жінка розповіла, що стала жертвою шахраїв.

За словами потерпілої, на телефон жінки надійшло смс-повідомлення про те, що банківську картку заблоковано. 25-річна заявниця зателефонувала за вказаним номером, слухавку підняв чоловік. Він представився працівником банку. Чоловік розповів, що електронний гаманець тернополянки заблоковано.

Шахрай ввійшовши в довіру жінки, дізнався смс-код, який необхідний був аферистові для здійснення трансакції. Мешканка Тернопілля зрозуміла, що її ошукали, коли з рахунку зняли 11 400 гривень. За допомогою одразу звернулась до правоохоронців.

Потрапила у тенета зловмисників і жителька Чортківського району. Жінка позбулася 30 000 гривень, відреагувавши на схоже повідомлення про блокування картки.

За фактами шахрайства відрито кримінальні провадження відповідно до частини 1 статті 190 Кримінального кодексу України.

Правоохоронці ще раз звертаються до громадян та закликають бути обережними, не робити ніяких поспішних рішень. Якщо ви стали жертвою шахраїв, негайно звертайтесь до найближчого відділення поліції або телефонуйте на лінію «102», повідомляє відділ комунікації Нацполіції Тернопільської області.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео