Чиї заявки на пост Президента відхилили та чому

21

Протягом січня кандидати на пост Президента України подавали документи до Центральної виборчої комісії для реєстрації. Проте деякі заявки були відхилені і протягом січня 2019 року відмовили 7 особам.

Ще 11 січня Центральна виборча комісія відмовила у реєстрації Віталію Велідченку та Сергію Фаренюку. Оскільки у Віталія Велідченка були відсутні певні документи, а саме: анкета кандидата на пост Президента України за формою, яка встановлена комісією, автобіографія та передвиборна програма в електронному вигляді, документ про внесення грошової застави, декларація, фотографії в друкованому та електронному вигляді. Також він не подав заяву про самовисування. Крім того, заява, передвиборна програма та автобіографія, які подані в паперовому вигляді, зроблені не державною мовою.

Сергій Фаренюк не заявив про самовисунення, не подав автобіографію та передвиборну програму в електронному вигляді, фотографії; у його автобіографії відсутня інформація про громадянство, партійність, склад сім'ї, адреси місця проживання і зазначення часу проживання в Україні, про не погашену і не зняту судимість. Також, замість 2,5 млн гривень застави, він вніс на рахунок ЦВК лише 3 гривні.

Також 14 січня на засіданні комісії вдруге відмовили Володимиру Ратушу, оскільки він не додав документ про перерахування на рахунок ЦВК грошової застави.

Також відмовили в реєстрації Юрію Боярському та Петру Рекалу, які подали документи як самовисуванці 17 січня. При цьому останній передав документи поштою.

Ще два кандидати у президенти отримали відмову 29 січня – це Володимир Блащук та Денис Потапов, повідомляє ОПОРА.

Контент виготовлено у співпраці з Тернопільським прес-клубом за підтримки «Медійної програми в Україні», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) і виконується міжнародною організацією Internews.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео