На 2 млн грн хочуть облаштувати туристичні маршрути на території Шумської ОТГ (фото)

шумськ туризм

Про перспективу та намір Шумської ОТГ реалізувати міжмуніципальний проект «Облаштування туристичних маршрутів на території громади» на загальну суму 1820,000 тис. грн в рамках програми DOBRE USAID «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE) повідомляють у Шумській міській раді. З них – кошти DOBRE – 1400,000 тис. грн, міський бюджет – 420,00 тис. грн.

Також йдеться про те, що сьогодні у Шумську відбулася зустріч з експертами з питань розвитку туризму Сергієм Підмогильним та Павлом Приймичем.

– Під час зустрічі учасники обговорили проблеми і пріоритети розвитку туризму в населених пунктах громади. Зокрема йшлося про те, що його розвиток повинен бути спрямованим на залучення людей до активної участі у вирішенні власних фінансових проблем, сприяння працевлаштування безробітних, охорону природи та культурно-історичної спадщини, а також на подолання сезонного характеру туристичного продукту», – розповідають у Шумській міській раді.

шумськ туризм1
шумськ туризм1

– Мало просто прописати розвиток туризму у свою загальну стратегію, як роблять деякі громади, необхідно продумати концепцію, сформулювати конкретні ідеї. Ця концепція має включати використання усього потенціалу громади, – зазначив під час зустрічі експерт.

Також він наголосив на тому, що, розвиваючи туризм, громада повинна враховувати чотири основні моменти: туристичні ресурси, можливість дістатися до туристичних ресурсів, наявність інфраструктури, наявність людей для управління, промоції, маркетингу у сфері туризму.

Фото Шумської міської ради

Вибір читачів за тиждень

Відео