Для схуднення та гарного настрою тернополянам рекомендують пити каву

кава

Хоча Львів вважають кавовою столицею України, тернополяни також дуже небайдужі до цього ароматного напою. Окрім того, що він має чудові смакові властивості та бадьорить, вченні з’ясували, що кава може протидіяти або запобігати багатьом хворобам. Головне в усьому знати міру.

Перш за все кава є потужним джерелом антиоксидантів. Цікаво, що людське тіло поглинає більше антиоксидантів з кави, ніж з овочів і фруктів, пише «Мережа новин».

Полюбляєте випити горня кави на роботі? І недарма, адже її запах має антистресовий ефект. Корейські дослідники виявили, що аромат кави особливим чином діє на білки, пов’язані з роботою мозку, і допомагає мислити позитивно.

Окрім цього кава може допомогти запобігти деяким хворобам, зокрема зменшити симптоми хвороби Паркінсона. Згідно зі статтею, опублікованою у 2012 році в науковому журналі Science Daily, кава допомагає людям, що страждають на хворобу Паркінсона, краще контролювати свої рухи.

Якщо ви вживаєте алкоголь, не відмовляйтеся й від кави. Результати дослідження, що проводилося протягом 22 років (в якому взяли участь 125000 чоловік), показали, що у тих, хто випивав хоча б одну філіжанку кави в день, на 20% знизилася ймовірність розвитку цирозу.

2-4 філіжанки кави в день можуть знизити ризик самогубства для чоловіків і жінок на 50%.

Також цей ароматний напій знижує ризик захворіти на рак шкіри у жінок.

Ви у процесі позбавлення від зайвої ваги? Випийте горнятко кави, але тільки перед тренуванням. Кофеїн збільшує кількість жирних кислот в крові, що дозволяє м’язам краще поглинати й спалювати жир та перетворювати його в енергію.

Також кава зменшує ризик захворювання на цукровий діабет та підвищує активність головного мозку. Телекомпанія CNN довела, що кава дозволяє мозку людини більш ефективно працювати.

І насамкінець – кава може зробити вас щасливішими. Дослідження, проведене Американським Національним інститутом охорони здоров’я, показало: люди, які п’ють хоча б 4 філіжанки кави на тиждень, на 10% менше схильні до депресії ніж ті, хто кави взагалі не п’є.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео