Зловмисник викрав майже 12 тисяч гривень з картки чоловіка через мобільний телефон

1

За допомогою дублікату телефонної сім-карти зловмисник викрав у жителя Тернопільщини майже 12 тисяч гривень.

Житель села Сидорів незчувся, як з його картки злодій викрав усі заощадження. Поліції чоловік розповів, що став жертвою невідомих шахраїв. Після того, як його телефон перестав працювати, а поки чоловік намагався з’ясувати, що трапилося із його засобом зв’язку, з його рахунку зникла заробітна плата.

Правоохоронці наголошують, що шахраї можуть використати вашу сім-карту для своїх протиправних дій. Схема такої афери наступна: вистеживши номер своєї жертви, невідомий телефонує вам і просить перетелефонувати; далі буде ще декілька дзвінків, але з різних номерів. Опісля, шахрай телефонує до оператора, аби отримати дублікат сім-карти, назвавши номери останніх 3-х вхідних дзвінків та 1-2 вихідних, зловмисник може отримати від оператора дублікат вашої сім-карти, а потім і доступ до банківських рахунків, електронної пошти.

Поліція нагадує: не варто довіряти незнайомим особам, які здійснюють дзвінки на ваш мобільний. А у випадку шахрайства потрібно негайно звернутися до правоохоронців, пише Національна поліція у Тернопільській області.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео