Орест Сарматський

Тернопільщина робить ставку на сонячні електростанції

sun-on-angled-panel2-min (Copy)

Жителі області за три останніх роки встановили у своїх домашніх господарствах понад 660 сонячних електростанцій.

- В останні роки мешканці області все частіше обирають сонячну енергію як альтернативу природному газу. Нині тут нараховується 664 сонячні електростанції. Такий стрімкий попит на сонячні панелі засвідчує, що прийняті на законодавчому рівні ефективні дії, завдяки яким споживачі ефективно можуть використовувавти енергію сонця, реалізовуючи залишки електроенергії за «зеленим» тарифом, - розповів перший заступник голови облдержадміністрації Іван Крисак.

За його словами, в області також визначено 4 об’єкти бюджетної сфери, на яких впроваджуватиметься пілотний проект із встановлення сонячних водонагрівних систем у закладах медичної галузі. Крім цього на Тернопільщині розроблено проекти будівництва сонячних фотоелектричних станцій у двох районах потужністю у 19 та 11,5 МВт.

У цілому ж, використання альтернативних джерел енергії, в першу чергу місцевих видів палива, дозволить області майже на 70% замінити споживання природного газу.

Як повідомляє «Урядовий портал», станом на кінець 2018 р. близько 7,5 тис. українських родин встановили сонячні електростанції (СЕС) загальною потужністю майже 160 МВт.

Ці домогосподарства інвестували 151 млн євро у такі електростанції. ТОП- 5 областей, де встановлено найбільше сонячних станцій у домогосподарствах – Дніпропетровська, Київська, Тернопільська, Івано-Франківська та Кіровоградська області.

Фото: сонечко.in.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео