Оксана Бучко

Як тернополянам правильно ходити пішки на роботу?

50850130_2273045939646627_8649878741880668160_n

Розпочатий флешмоб у Тернополі «Пішки на роботу» має багато плюсів. І це не тільки стосується очікуваного покращення транспортної мережі. Саме тривала інтенсивна ходьба може замінити тренування у спортзалі.

Про вплив на організм такої рухової активності та про правильний підхід до її здійснення розповідає Уляна Супрун:

▪ це хороше тренування для серця та судин;

▪ покращує аеробні можливості — тобто наше тіло здатне краще поглинати та використовувати кисень;

▪ впливає на якість, легкість та швидкість виконання щоденних справ;

▪ зменшує стрес та тривожність;

▪ допомагає підтримувати здорову вагу.

Також Уляна Супрун зауважує, що не потрібно бути прив’язаним до кількості кроків. Збільшувати варто у першу чергу інтенсивність ходьби.

- Для того, щоб отримувати користь для здоров’я — достатньо 10-хвилинної прогулянки в активному темпі щодня. Це означає зі швидкістю близько 5 кілометрів на годину. Щоби заохотити малоактивних людей (які фізично активні менш, ніж 30 хвилин на тиждень) рухатись, цікавий проект розробили Public Health England. Для кращої мотивації та більш реального досягнення необхідного рівня активності запустили спеціальний додаток. Він щодня нагадує про прогулянку, фіксує прогрес та просто пояснює користь для здоров’я, яку людина отримує від кожної прогулянки.

Великою перевагою ходьби є мінімальний ризик отримати травми у порівнянні зі спортзалом чи іншим видами спорту. Помилково думати, що результати будуть мізерними від такої рухової активності. Адже коли ми мало рухаємось та багато сидимо - організм буквально «вимикається». Сповільнюється обмін речовин, що впливає на нашу здатність регулювати рівень цукру в крові, метаболізувати жири, негативно впливає на тиск та послаблює м’язи й кістки. Саме під час інтенсивної ходьби організм вмикає усі необхідні процеси.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео