Зборівська комунальна історія: як купувати пальне у самого себе, знає підприємець з Тернопільщини

Пальне обкл (Copy)

Завдяки сайту «Прозорро» у мережу потрапив цікавий факт стосовно комунального підприємства у Зборові.

Двома тижнями раніше, а саме 17 січня, зборівське КП «Водоканал» уклало договір про купівлю пального на 2019 рік. Переможцем тендеру оголосили самого ж керівника установи і підприємця Михайла Баса.

Згідно з інформацією, взятої з того ж «Прозорро», минулоріч пальне купували також у директора. Обійшлося воно Зборову в 187,42 тисяч гривень.

Скрін 2 (Copy)
Скрін 2 (Copy)

– Як ФОП Михайло Бас активно співпрацює також й з іншими комунальними підприємствами міста. Зокрема, з КП «Зборів», що займається прибиранням. Саме цьому підприємству він за останні два роки продав найбільше пального – на 835 тис. грн. А загалом сума його контрактів становить 1,7 млн грн, – за словами експертки Центру «Ейдос» з питань конфлікту інтересів Гюнель Бабакішієвої  на сайті «Наші гроші».

Ситуація для міста здається резонансною та неабияк привертає увагу громадськості. Тож відповідь пана Михайла не змусила себе чекати.

– Моя думка: купувати краще в себе і не переплачувати іншим АЗС по 5-6 грн за літр. По-друге: кожен думає в міру своєї розпущеності, якщо звик красти, то купує, де захоче – вкраде. По-третє: спершу подивіться на себе, встановіть касові апарати, щоб показати весь обіг готівки, оформіть легально всіх працівників, виведіть всі офшорні рахунки з тіні, а потім говоріть про патріотизм і покращення діяльності в місті Зборові. Бо злочину у своїх діях не вбачаю, перед громадою чесний, не приховуючи, що паливо закуплялось в мене, – коментує Михайло Бас.

«Терен» слідкуватиме за перебігом подій, продовження історії читайте згодом.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео