Віра Олександрович

«Загартування» на сході України пройшли 44 співробітники з Тернопільщини (фото)

Фото_міліція

Податкові міліціонери Тернопільщини відзначили 4-ту річницю створення спецпідрозділу «Фантом». Виявилося, за цей час «загартування» на сході України пройшли 44 співробітники місцевої податкової.

Як повідомили у Секторі комунікацій Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області, з цієї нагоди відбулися відеоселекторна нарада та урочисті збори у Головному управлінні ДФС в області.

Нагадаємо, спецпідрозділ «Фантом» свого часу створили для оперативного забезпечення зони проведення Антитерористичної операції та Операції об’єднаних сил. Його співробітники - працівники податкової міліції, які борються із економічною злочинністю та контрабандою вздовж лінії зіткнення у межах Донецької і Луганської областей.

Верланов
Верланов

Захід пройшов за участі заступника Міністра фінансів України Сергія Верланова, виконуючого обов'язки Голови Державної фіскальної служби Олександра Власова, а також - першого заступника Голови ДФС Сергія Білана. У селекторній нараді також взяли участь: начальник обласного фіскального відомства Ігор Комендат, його перший заступник Віталій Дума і заступники Петро Якимчук та Володимир Білий. Присутніми були і учасники «Фантому» на чолі із начальником оперативного управління Олегом Гаркушею.

Опісля відбулися урочисті збори особового складу податкової міліції Тернопілля. Спершу учасники зібрання хвилиною мовчання вшанували пам’ять тих, хто загинув у зоні бойових дій. Зокрема, Дмитра Жарука - старшого лейтенанта податкової міліції, старшого оперуповноваженого ГУ ДФС у Херсонській області, який загинув 2 вересня 2015 р., а також  двох колишніх курсантів Університету ДФС. Один з них - Герой України Сергій Цимбал. Пом’янули податківці і п’ять студентів Університету, один з яких - Герой «Небесної сотні» Дмитро Максимов.

Дума
Дума

- Представники податкової міліції Тернопільщини на достойному рівні представляють наш регіон на сході України. Їхня служба відзначена належним чином, - каже перший заступник начальника ДФС в області Віталій Дума. - Зокрема, 19 працівників були представлені до державних нагород і отримали відзнаки Президента України «За участь в Антитерористичній операції».

Окрім того, за його словами, працівників нагороджували відзнаками ДФС, військового командування АТО та ООС, Донецької і Луганської військово-цивільних адміністрацій тощо.

- У непростих умовaх вони виконували свої службові обов’язки, патрулюючи лінію зіткнення у складі мобільних груп, перешкоджали незаконному переміщенню товaрів, наркотичних засобів, готівки, яку використовували для фінансування терористичної діяльності, проникненню на контрольовану територію учасників незаконних збройних формувань, виявляли схрони зі зброєю та боєприпасами, - перелічує пан Дума.

Віталій Дума також повідомив, що у лютому цього року завершують 4-місячну службу на сході України троє податкових міліціонерів. Відтак у складі чергової, уже 14-ї ротації, до зони проведення ООС вирушать двоє співробітників.

- Від почaтку воєнних дій нa сході відбулося 13 ротацій спецпідрозділу податкової міліції, тож за 4 роки службу у ньому пройшли 44 співробітники податкової міліції Тернопільщини, - уточнює він.

Відзнака
Відзнака

Не обійшлося того дня і без нагород. Так, за бездоганне виконання обов’язків в операції Об’єднаних сил достроково присвоїли звання «Підполковник податкової міліції» одному податковому міліціонеру. Ще двоє працівників оперативного управління отримали подяки за високі досягнення у роботі за 2018 рік.

Фото, надані Сектором комунікацій ГУ ДФС в області

Вибір читачів за тиждень

Відео