Орест Сарматський

В Україні зійшли 98% посіяних озимих (Агроновини)

0501 (Copy)

В Україні з посіяних під урожай 2019 року 7,6 млн га озимих зернових культур сходи отримано на 98%. 

Про це повідомляє agrotimes.net.

Нагадаємо, що у 2018 році успішно перезимували майже 100% озимих.

Повідомляється, що з них 86% посівів знаходяться в доброму та задовільному стані, 14% – у слабкому та зрідженому.

Крім того, із посіяних 1,3 млн га озимого ріпаку сходи отримані на 99% площ, з яких 92% – у доброму та задовільному стані, 8% – у слабкому та зрідженому.

Стан посівів озимих культур є одним із кращих показником за останні п'ять років.

Наразі загрозливих явищ для перезимівлі озимих культур на території країни не спостерігається, оскільки 98% площ вкриті сніговим покривом та мінімальна температура ґрунту на глибині залягання вузла кущіння до критичних значень, які б могли зашкодити озимині не знижувалась.

Рослини перебувають у стані зимового спокою. Подальший стан їх перезимівлі залежатиме від перебігу погодних умов, передусім, від  висоти снігового покриву та температурного режиму.

Термін оформлення земельної ділянки може скоротитися в 10 разів

0502 (Copy)
0502 (Copy)

Термін оформлення земельної ділянки в Україні може скоротитися в 10 разів. Про це на своїй сторінці у Facebook написав заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.  

– Сьогодні, щоб оформити земельну ділянку, потрібно у прямому сенсі слова, пройти всі кола пекла – 54 документи, від 9 місяців до 2-х років проходження процедур. Це велике адміністративне навантаження на наших громадян і зайве затягування процедур, яке, окрім всього, стримує розвиток економіки та перешкоджає залученню нових інвестицій. Тому зараз спільно з профільними відомствами та експертами вивчається можливість оптимізації цієї послуги, – написав він.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео