Орест Сарматський

Дякуємо, нам такого не треба: понад 4 т зараженого салату Тернопільщина повернула Польщі

thrips_1_1 (Copy)

Фахівці Держпродспоживслужби не допустили на ринки Тернопільщини листя салату, зараженого шкідливим карантинним організмом. 

Про це офіційно повідомило головне управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області.

- Під час проведення фітосанітарного контролю  імпортного вантажу – салату листового походженням з Нідерландів вагою майже 4,3 тонни, завезеного з Польщі, спеціалісти Управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в області виявили карантинний, обмежено поширений на території України шкідливий організм – західний квітковий трипс, - йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що спеціалісти Держпродспоживслужби повернули у Польщу увесь заражений вантаж і написали супровідного листа. У ньому вони аргументували повернення зараженої продукції, вказавши, що листя салату не відповідає фітосанітарним вимогам.

Довідково. Західний квітковий трипс - багатоїдний шкідник, пошкоджує понад 250 видів рослин. Його личинки та дорослі особини живляться на плодових культурах, овочевих, квіткових, висмоктуючи клітинний сік рослин.

Деякі культури, включаючи зрізані квіти, полуниці, перець і огірки, при ураженні їх трипсами практично повністю втрачають ринкову цінність. На інших культурах ушкодження більше проявляється завдяки зараженню вірусами.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео