Орест Сарматський

Тернопільщина лідирує у тому, від чого вмирають мільйони

208163 (Copy)

На скорочення виробництва цукру вплинуло скорочення посівних площ і низька якість сировини.

В Україні за підсумками 2018-2019 маркетингового року було вироблено 1,82 млн тонн цукру - продукту, від надмірного споживання якого у світі вмирають мільйони людей.

Названа цифра 1,82 млн т - на 15% менше, ніж за аналогічний період минулого року, повідомляє асоціація Укрцукор, пише «Дзеркало тижня».

- В асоціації зазначають, що за сезон 42 заводи переробили 13,6 тонни цукрових буряків, що майже на 10% менше у порівнянні з минулим роком. За словами заступника голови Укрцукру Руслани Бутило, на виробництво вплинуло зменшення посівних площ в минулому сезоні і низька якість сировини, - йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що торік аграріям вдалося отримати рекордну врожайність цукрових буряків, однак цукристість була чи не найнижчою - 16,47%.

Лідерами з виробництва цукру асоціація називає Вінницьку область - 424 000 тонн. Друге місце в рейтингу посіла Тернопільська область – 227 000 тонн, третє - Полтавська - 222 500 тонн цукру.

І ще кілька цифр, які наводить газета. Виявляється, за останніх вісім років українці почали споживати цукру на 830 тисяч тонн менше, або на 21%. Так що, можливо, нічого страшного у тому, що цукрових плантацій стає менше. Споживачі, усвідомлюючи певну загрозу, яку несе їхньому здоров’ю надмірне споживання цукру, поступово відмовляються від цього продукту.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео