Орест Сарматський

В Україні почнуть виробляти горіхове молоко (Агроновини)

0801 (Copy)

Кооператив «Горіх Причорномор'я» планує за китайською технологією переробляти молоді горіхи без шкірки на горіхове молоко.

Про це розповів президент кооперативу Павло Тулба, пише Agravery.com.

За його словами, кооператив стане першим виробником цього продукту в Україні. Щоправда, найімовірніше, горіхове молоко піде на експорт, адже моду на цей продукт в Україні ще потрібно формувати.

«На мою думку, невеликий обсяг потребує глибокого перероблення і продажів роздрібному покупцю. Дрібний виробник може почати своє крафтове виробництво з елементарного — приміром, покривати горіхи шоколадом, або наповнювати вручну чорнослив, курагу чи інші сухофрукти горіхом — робити подарункову упаковку і продавати як в Україні, так і за її межами», — додав Павел Тулба.

Фермери озвучили шахрайські схеми на електронних земельних торгах

0802 (Copy)
0802 (Copy)

Фермери, які намагалася придбати право оренди на землю за допомогою презентованих в.о. міністра агрополітики Максима Мартинюка електронних торгів на платформі Сетам, зіткнулися з рядом шахрайських схем. Про це повідомив агроном «Дунай-Агро» Григорій Опанесенко у Facebook.

«В одному випадку фермер зареєструвався на електронні торги на цій платформі, але коли під час торгів йому потрібно було відгукнутися і запропонувати свою ціну за оренду земельної ділянки, в нього чомусь не працювала відповідна кнопка, а звернення телефоном до організаторів торгів нічого не дало: кнопка так і не запрацювала і він залишився ні з чим», — повідомив Григорій Опанасенко.

Наступний варіант — незнання. Фермери з Кременчуцького району Полтавської області, яким повідомили, що укладення нових договорів оренди з ними обласне відділення Держгеокадастру планує лише через електронні торги. При цьому люди заздалегідь не були попереджені, що на земельних ділянках, які вони орендували до цього, ними з осені була посіяна озимина, на частині внесені мінеральні добрива під весняний засів і всі ділянки виорані, тобто мають незавершене виробництво, вкладені гроші, а їх у них збираються забрати.

Ще одна схема, якою користуються агрохолдинги. На торги окрім самого фермера реєструють ще кілька суб’єктів господарювання.

«Під час торгів дві фірми за ціною оренди пішли далеко вперед, а третя назвала ціну, яка незначно перевищувала ціну, яку зміг заплатити фермер. І от одна з цих 2 фірм виграла торги, а потім вони обидві відмовилися від оренди ділянки, і переможцем виявилася третя фірма, що представляла агрохолдинг і яка запропонувала ціну, яка на копійки перевищувала ціну, що її запропонував фермер», — розповів агроном.

Водночас, може бути озвучена сума — $300, за яку можна розв'язувати це питання.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео