Дарія Шевченко

Псевдопрацівник банку обманув жительку Заліщицького району

766458-

Чергове фінансове шахрайство трапилося у Заліщицькому районі. Там від рук лиходія постраждала 84-річна пенсіонерка села Литячі.

Про це повідомляє Національна поліція Тернопільської області.

Зі слів потерпілої, вона повірила псевдопрацівнику банку, що її електронний гаманець заблоковано. Аби активізувати картку, аферист дізнався всі дані, за допомогою який зняв з рахунку 3691 гривню.

Відомості про подію внесено в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до частини 1 статті 190 Кримінального кодексу України.

Працівники поліція застерігають жителів не довіряти невідомим особам.

- Запам’ятайте: працівники фінансових установ ніколи ні за яких обставин не телефонуватимуть своїм клієнтам та не будуть дізнаватись особисту інформацію. Всі дані, якими ви володієте щодо вашого електронного гаманця є конфіденційною інформацією.

Не повідомляйте пін-коди від електронних гаманців. Не виконуйте за вказівками злочинців дії з терміналами та банкоматами. Ви, самі того не розуміючи, замість отримати, переказуєте кошти на інші рахунки, які потім зникають безслідно. У шахраїв на меті лише одне - легко збагатитися вашим коштом, - пише на сайті Національної поліції в Тернопільській області.

Якщо побачите або дізнаєтесь про подібну ситуацію, телефонуйте за номер «102».

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео