У Тернополі показали речі «Татуня» підпільної церкви (фоторепортаж)

У Тернопільському обласному краєзнавчому музеї відбулось відкриття виставки ««Митрополит Володимир Стернюк – «Татуньо» підпільної церкви». Саме тут усі охочі зможуть подивитися шлях від народження і до відродження української церкви.

Владика Володимир Стернюк вів Українську Греко-Католицьку церкву в досить непростих умовах. В той час були тотальні переслідування і повна заборона такої діяльності. Про світлу постать священика, монаха, Митрополита можна дізнатися на присвяченій йому виставці.

- Відкриваємо ми виставку в знаковий день, адже сьогодні виповнюється 112 років від дня народження Митрополита, - розповіла художник-реставратор, оформлювач Ірина Гірна. -  Виставка має не просто таку назву, адже на виставці є хрести, які уособлюють тих священиків, яких владика висвятив в підпіллі, заснувавши підпільну семінарію.

На захід приїхали також і священики, яких Володимир Стернюк підпільно висвячував. Саме вони мали можливість бути підпільними семінаристами та побувати у його кімнаті, та побачити усі знакові речі, які представлені на виставці.

[gallery order=«DESC» columns=«1» size=«full» ids=«205261,205262,205263,205264,205265,205266,205267»]

До слова, тернополяни та гості міста зможуть відвідати виставку в Тернопільському обласному краєзнавчому музеї до 8 березня.

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео