Дарія Шевченко

Хлопчику з Бучача необхідна допомога небайдужих людей

1155x470

Олександр Роїк потребує допомоги небайдужих людей. В хлопчика виявили страшний діагноз: структурна епілепсія, ДЦП-спастична диплегія, стан після «лікворо-шунтуючої операції», висока судомна готовність.

- Лікарі виявили гідроцефалію, яка виникла внаслідок крововиливу в головний мозок і було прийнято рішення робити синові ЛШО. Після операції мене з синочком виписали додому. Саша був у важкому стані, самостійно не рухався, не піднімав ручки, не держав голови. Всі ці 6 років ми всі сили, кошти витрачали на реабілітацію синочка. Лікарі завжди говорили, що наш син перспективний, що в нього є всі шанси бути соціально-адаптованим, але, на превеликий жаль, стан Сашуні в минулому році різко погіршився, почалась рвота, нестерпний головний біль. Негайно звернулись до нейрохірургів в м. Києві, вони виявили дисфункцію шунта і зробили операцію, ну краще не стало, і буквально через місяць зробили другу операцію:видалили кісту ендоскопічним методом. Ну сильні судоми, які несуть загрозу життю дитини продовжуються і їх причину, на даний, момент не можуть виявити. І вони не припиняються навіть від вживання протисудомних препаратів, - розповідає мама Саші, Тетяна Роїк.

Жінка розповіла, що в Україні немає такого обладнання, яке змогло б допомогти її синові. Його погодилась прийнято турецька клініка «Меморіал». Для лікування закордоном родині необхідна чимала сума коштів – 22 300, без урахування медикаментів.

Для того, аби допомогти родині Роїк, ви можете відправити гроші на картку  ПАТ КБ «Приватбанк» 4149 4390 0623 5836 – Роїк Тетяна Володимирівна.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео