Оксана Бучко

Письменниця з Тернопільщини Надія Гербіш назвала книги, які допоможуть виховати доньку

gerbish_k_1

«Володар перснів» та «Гоббіт» входять у список книг, які читає письменниця з Тернопільщини Надія Гербіш зі своєю п’ятирічною донькою. Вона радить не задавати дитині зайвих питань після читання. А також не хвилюватись через відсутність картинок у книгах.

- Моїй дитині виповнилося п’ять років, ми читаємо «Володаря перснів» та «Гоббіта» без картинок, - розповіла письменниця під час розмови у книгарні-кав’ярні «Видавництва Старого Лева» у Києві. - І їй страшенно цікаво, бо в її мами горять очі, коли вона читає про ельфів та Ґендальфа. І відсутність малюнків не заважає, вони з'являються в голові. В неї зараз такий вік, що вона дуже чітко відчитує відсутність логіки, більшість запитань пов’язані із цим. Психологи не радять після тексту ставити питання, це дитину дезорієнтує і змінює фокуси. Краще попросити переказати. І не намагайтеся нав'язати своє бачення. Малечі треба робити свої спроби, тільки так вона навчиться

Надія Гербіш згадала про книгу, яка відіграла важливу роль у вихованні доньки, пише starylev.com.ua. «Як розмовляти з дітьми про мистецтво» - твір, що змінює світовідчуття та спільне відкриття світу. Після прочитання цієї книги письменниця почала ходити із дочкою у музеї. А також більше звертати увагу на погоду під час відвідування мистецьких подій. Вона не повинна бути дощовою, щоб не залишати певні асоціації у свідомості дитини, які відштовхнуть від мистецтва у майбутньому.

gerbish_k_4
gerbish_k_4

gerbish_k_4
gerbish_k_4

Дитячий світогляд у власних книгах авторка формує за принципом побудови базового розуміння реальних подій. Такі моменти можна знайти у дитячих книгах Надії Гербіш «Пуанти для Анни» та із серії «Мандрівки із Чарівним Атласом».

Фото starylev.com.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео