У Бучачі відбувся пам’ятний захід «Крізь пекло війни» (фоторепортаж)

2

У Бучачі відбувся мітинг-реквієм «Крізь пекло війни» з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 30-ї річниці виведення військ з Афганістану.

Під звуки духового оркестру, чоловіки пройшли від церкви Покрови Пресвятої Богородиці до пам’ятника загиблим воїнам-афганцям в Бучачі, де відбувся мітинг-реквієм «Крізь пекло війни», повідомила Бучацька районна державна адміністрація.

3
3

В урочистій ході взяли участь і представники влади – голови районної державної адміністрації Віталій Бебих, районної ради Віталій Фреяк, міської ради Йосиф Мосціпан.

Розпочався захід із спільної молитви за душі тих воїнів, які полягли на території інших держав.

Із словами пам’яті та шати до присутніх звернулись міський голова Йосиф Мосціпан, військовий комісар Бучацького РВК Іван Михайлецький та голова Бучацької районної організації Української спілки ветеранів Афганістану Володимир Пішко. Вони наголосили на необхідності завжди пам'ятати тих, хто поліг у локальних війнах, що вирували у різних країнах світу, адже молоді люди йшли туди не за орденами і медалями, вони світло вірили, що виконують свій обов’язок та йдуть не воювати а захищати.

З нагоди 30-літнього ювілею виведення військ з Афганістану Віталій Бебих та Віталій Фреяк вручили воїнам-афганцям ювілейні медалі «Честь. Мужність. Пам’ять» та побажали їм здоров’я, щастя, душевного спокою, такого дуже очікуваного для нас усіх миру, на нашій славній Україні.

1
1

Хвилиною мовчання вшановано пам'ять тих, хто віддав своє життя в Афганістані та на території інших держав, запалено Свічу пам’яті та покладено квіти до пам’ятного знаку воїнам-афганцям з надією на те, що війна більше не відбиратиме життя молодих, сповнених оптимізму та життєвої енергії мужніх синів України.

Фото Бучацької районної державної адміністрації

Вибір читачів за тиждень

Відео