На Тернопільщині депутат отримав термін за побиття поліцейського

52583928_544276079314840_3519365175222206464_n

До обмеження волі на 3,5 роки засудили депутата Кременецької міської ради, активіста ГО «Народна рада» за побиття працівника Кременецького ВП ГУНП. Також суд задовольнив матеріальні претензії потерпілого, враховуючи й 20 тис грн. моральних збитків.

Судове засідання було відкритим. На нього прийшли колеги засудженого депутата, правоохоронці й представники ЗМІ. Впродовж понад 40 хвилин суддя зачитувала вирок, ознайомивши присутніх з суттю справи. Розглядалася вона більше двох років.

Прецедент трапився у грудні 2016 року. Депутат Кременецької міської ради відпочивав у разом зі своїм колегою, депутата районної ради в одному із нічних клубів Кременця. Замовлений чоловіками коньяк видався їм підозрілим. Відтак вони викликали поліцію для з’ясування та документування цього факту.

По приїзду правоохоронців між полісменом, котрий був при виконанні, але одягнений не у форму, та депутатом - виник конфлікт. Останній вдарив правоохоронця в обличчя, чим завдав йому легких тілесних ушкоджень. Численні опитування свідків, дослідження справи у суді довели вину представника місцевого самоврядування. Чи звертатиметься чоловік до апеляційного суду, не повідомив.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео