Що вирішували депутати Зборівської громади на сесії?

Сьогодні, 20 лютого, відбулась чергова сесія у Зборівській об’єднаній територіальній громаді.  На засіданні розглянули 133 питання порядку деного.

На сесію ОТГ прибуло 18 депутатів. Окрім питань, зазначених у порядку денному, звернули увагу на проблеми фінансування медикаментів для людей із психічними розладами, фінансування лікарні і дитячих садків зі сторони населених пунктів, що не входять до громади. Над цими питаннями працюватимуть комісії Зборівської ОТГ.

фото сесія 1 (Copy)
фото сесія 1 (Copy)

Депутати Зборівської ОТГ підтримали чимало рішень: фінансування заходів, що запобігають появі і розповсюдженню африканської чуми; початок процедури облаштування схеми сезонної торгівлі на ринку та орендної плати за місце ведення торгівлі; правила розміщення і оренди зовнішньої реклами.

фото сесія 2 (Copy)
фото сесія 2 (Copy)

Розглянули і підтримали земельні питання, зокрема й питання резерву землі. Свої голоси отрмали рішення про: міжбюджетні трансфери, надання одноразових допомог, премії міському голові і заступникам, присвоєння стипендій переможцям спортивних змагань.

Рішення щодо фінансування закупівлі рацій для територіальної оборони, спірних земельних і бюджетних питань депутати наразі не підтримали.

Найбільшої підтримки здобуло питання виділення 2-х гектарів землі для молодого підприємця із Волосівки Назара Венгера. Хлопець переконав депутатських склад посприяти його задуму створити свиноферму на території громади. У питанні хлопець здобув підтримку присутніх предстаників Молодіжного корпусу громадської організації «Зборів UP».

фото сесія 3 (Copy)
фото сесія 3 (Copy)

Детальніше про новини Зборівської ОТГ та результати найважливіших питань сесії читайте на «Терені» згодом.

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео