Орест Сарматський

Гереги купили агрокомпанію у Хмельницькій області (Агроновини)

2101 (Copy)

Власник ТОВ «Робімакс-Агро» (Волочиський р-н, Хмельницька обл.) Алім Міщук продав своє підприємство подружжю Олександру і Галині Герегам, повідомляє «Агропортал».

За даними бізнес-пошукового ресурсу «Опендатабот», зміна засновників на кінцевих бенефіціарів відбулася 1 січня 2019 року. Відтепер 100% засновником ТОВ «Робімакс-Агро» є  ТОВ «Агрохолдинг 2012», а власниками — народний депутат Олександр Герега і його дружина Галина.

У коментарі «Незалежному громадському порталу» Алім Міщук розповів про причини продажу сімейного агробізнесу.

«Я прийняв рішення зосередитися виключно на роботі в «Аграрній партії», де обіймаю посаду заступника голови цієї політсили. Ми поставили завдання на чергових виборах зайти до Верховної Ради. Водночас мої діти не хочуть займатися сільським господарством, їм ближчі IT-технології», — сказав аграрник.

За словами Міщука, підприємство «Робімакс-Агро» обробляє близько 1,3 тис. га землі. Він зауважив, що вибір потенційного покупця робився, виходячи з інтересів місцевих селян.

«Є два моменти. По-перше, на сьогодні Герега платить високу орендну плату за користування селянськими паями — це 12% (у 2018 році я давав 9%). Тобто це більше, ніж інші аграрні компанії та фермери, котрі працюють у Волочиському районі. По-друге, Гереги збережуть виробничу базу ТОВ «Робімакс-Агро», а також близько 30 робочих місць у селі Зелена. Це дуже важливо, оскільки інших покупців цікавили лише землі», — пояснив Міщук.

Він додав, що сума продажу корпоративних прав на фірму вимірюється кількома мільйонами гривень.

Аграріям пропонують трактори за зниженою ціною

2102 (Copy)
2102 (Copy)

Компанія «Цеппелін Україна» перед початком весняно-польових робіт пропонує покупцям трактор потужністю двигуна 370 к.с. за ціною 200 к.с.

Як говориться у повідомленні компанії, акційна ціна на нові трактори Massey Ferguson 8737 становить €168 тис.

«Пропозиція обмежена, в наявності на складі лише декілька тракторів. Акція діє до 30 квітня 2019 р. включно», — говориться у повідомленні.

Як зазначається, до кінця квітня аграрії мають змогу придбати надійного помічника для свого підприємства за зниженою ціною та «отримати 100 к.с. у подарунок».

Massey Ferguson 8737 — передова модель, розрахована на широкий спектр робіт. Завдяки широкому вибору навісного обладнання даний агрегат можна використовувати для підгортання, культивації, боронування, орання та інших видів сільськогосподарських робіт. Також MF 8737 чудово справляється з прибиранням снігу та промисловими завданнями.

Трактор отримав потужний двигун об'ємом 8,4 літра, коробку передач Dyna-VT, комфортабельну кабіну з 360-градусною оглядовістю й інші переваги, яких повинно бути достатньо для виконання будь-яких завдань без відчуття дискомфорту при багатозмінному режимі роботи.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео