Орест Сарматський

У Тернополі дискутували про галактики, космопорти та розвиток космічної галузі в Україні (фоторепортаж)

Заставка01

До Тернополя прибули учасники Всеукраїнського туру «Космічна Україна. Те, що ми робимо!».

DSCF5323 (Copy)
DSCF5323 (Copy)

Беззаперечна істина – сучасних досягнень у космічній галузі не було б без української наукової думки. Адже у світі добре відомі імена українців, які викликають захоплення наукової спільноти багатьох країн. Скажімо, Янгель – головний керівник космічної програми, Глушко – людина, чиї двигуни працювали на ракетних комплексах «Буран» та «Енергія», Каденюк – перший космонавт-українець, Попович – перший українець, який побачив планету з космосу.

DSCF5326 (Copy)
DSCF5326 (Copy)

Власне, продовжуючи традиції розвитку космічної галузі  й була створена компанія Space Logistics Ukraine, представники якої здійснюють в різних областях Всеукраїнський тур «Космічна Україна. Те, що ми робимо!».

DSCF5351 (Copy)
DSCF5351 (Copy)

У рамках такого туру в Тернополі лекцію, яка переросла у дискусію, провів громадянин Швеції, знаний популяризатор астрономії та космонавтики Валентин Гаденов.

DSCF5354 (Copy)
DSCF5354 (Copy)

Він досить доступно для різновікової аудиторії не тільки нагадав елементарні факти про побудову Всесвіту, але й зупинився на перспективі освоєння космосу, ідеї побудови космопорту на території  України та зміні законодавчої бази для того, щоб задумане ентузіастами стало реальністю. Власне, ідея такого туру – обґрунтувати, що подібний задум може бути реалізований в Україні, як в одній з країн, де є всі передумови для подальшого розвитку космонавтики.

DSCF5355 (Copy)
DSCF5355 (Copy)

Фото: NatGeo

Вибір читачів за тиждень

Відео