Орест Сарматський

М’ясний ринок в Україні потребує удосконалення законодавства (Агроновини)

2202 (Copy)

Забезпечення ефективного функціонування м'ясного ринку в Україні неможливо без вдосконалення галузевого законодавства.

Про це в ході круглого столу зазначила заступник міністра аграрної політики та продовольства України Олена Ковальова, говориться  в повідомленні Мінагропроду.

«Наше завдання полягає у створенні розумного регулювання і ми готові рухатися цим шляхом. Необхідно забезпечити якісною продукцією внутрішній ринок, а також створити можливості для виходу на зовнішні ринки», — зауважила Олена Ковальова.

Як відзначив керівник сектору «Сільське господарство» BRDO Андрій Заблоцький, ринок є дуже перспективним, але чинне законодавство не забезпечує дієвих механізмів розв'язання його проблем.

«Чверть норм є неактуальними, а третина інструментів регулювання можуть провокувати високі корупційні ризики», — пояснив він.

Названо рекордсменів врожайності гібридів кукурудзи та соняшнику Pioneer

2201 (Copy)
2201 (Copy)

Corteva Agriscience™, Сільськогосподарський підрозділ DowDuPont, оголосив результати Загальноукраїнського конкурсу врожайності «Pioneer Максимум 2018», відзначивши лідерів по двох культурах — кукурудзі та соняшнику.

Як говориться у повідомленні компанії, вже традиційно рекордсмени 2018 року в обох категоріях перевищили показники переможців попередніх років.

Для участі в конкурсі 2018 р. року було подано близько 200 заявок від господарств у 6 агрокліматичних зонах України та в зоні на зрошенні. Серед них визначено 33 переможці, які отримали дипломи та відзнаки, а також насіння інноваційних гібридів бренду Pioneer.

Найпопулярнішими гібридами кукурудзи серед переможців визначені Р0216, Р8816, Р9911, Р9241, а гібридами соняшника — P64LE25, P63LL06, P64LE99, P63LE113.

У 2018 році в номінації «Кращий врожай гібриду кукурудзи Pioneer» рекордний результат у національному масштабі показав гібрид P0216 —  191,7  ц/га (залікова урожайність зерна при стандартній вологості), вологість при збиранні  — 18,7%. Цей найвищий результат отримало господарство СТОВ «Дніпро» (Черкаська обл. Площа поля — 120 га. Обробіток — оранка 30 см. Попередник — кукурудза). СТОВ «Дніпро» також було переможцем і в попередньому конкурсі. Господарство побило власний рекорд 2017 року у 180,4 ц/га, встановленого з гібридом P0216 (вологість при збиранні  — 21,7%).

Як зазначив керівник бізнесу в Східній Європі Corteva Agriscience Сергій Харін, все більше сільгоспвиробників України набувають досвіду та опановують найсучасніші технології швидше та ефективніше, з року в рік вони отримують стало зростаючі показники врожайності, при цьому високий результат залежить не лише від агрокліматичних умов, а все більшою мірою — від фаховості агрономів.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео