У Зборові відновлюють осередок  «Пласту» і шукають учасників

пласт (Copy)

Зібрання, щодо відновлення і перспективи розвитку на теренах Зборівської громади організації «Пласт», відбулось 21 лютого.

До активного обговорення долучились учні, батьки, учасники організації та натхненники ідеї.

пласт 1 (Copy)
пласт 1 (Copy)

пласт 2 (Copy)
пласт 2 (Copy)

До слова, «Пласт» - це українська скаутська організація. Її метою є: сприяння всебічному, патріотичному вихованню та самовихованню української молоді на засадах християнської моралі. Будучи неполітичною і позаконфесійною організацією, «Пласт» виховує молодь на свідомих, відповідальних і повновартісних громадян місцевої, національної та світової спільноти, провідників суспільства.

пласт 3 (Copy)
пласт 3 (Copy)

У Зборові відродити рух взявся молодий вчитель історії Михайло Скиба, який у шкільні роки активно брав участь у діяльності організації. Як зазначає Михайло, зараз існує необхідність у розширенні мережі гуртків «Пласту», а для цього необхідні виховники старше 18-ти років. У Зборові сходини пластунів проводяться щосуботи у приміщенні гімназії  , поки діє лише гурток хлопців.

пласт 4 (Copy)
пласт 4 (Copy)

На зібрання зацікавлених прибула голова окружної пластової старшини Оксана Шамрик. Радо відповідаючи на цікаві запитання від присутніх пані Оксана також продемонструвала відео — ознайомлення про організацію. Окрім України, «Пласт» офіційно існує у восьми країнах світу: Австралії, Аргентині, Великобританії, Канаді, Німеччині, Польщі, Словаччині та США. Пластові організації із усіх дев’яти країн об’єднані в Конференцію українських пластових організацій, на чолі світового пластового руху стоїть НаВчальний пластун. Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео