Тернополян не так легко "розвести на гроші"

1

Днями до працівників Тернопільського відділу поліції звернулися  троє мешканці, яких хотіли обманути шахраї, проте їм це не вдалося.

Один із випадків трапився з жінкою, до неї зателефонував незнайомець який представився співробітником банківської установи. Повідомив чоловік про несанкціонований доступ до її електронного гаманця, а щоб зберегти готівку жінці – потрібно переказати готівку на номер мобільного, який зазначив шахрай. Жінка не розгубилася і зателефонувала на гарячу лінію банку, а оператор підтвердив про таку діяльність шахраїв.

- Зрозуміти, що це шахрай, можна після того, як у вас попросять назвати ваш PIN-код і код, який зображено на звороті пластика (CVV2/CVC2 - використовується при здійсненні покупок в Інтернеті). Обидва коди - це таємниця, яку в жодному разі не можна повідомляти ані банку, ані комусь ще. Пам’ятайте, ви своїми діями допомагаєте аферистам спустошувати власні електронні гаманці, зазначають на сайті Нацполіції Тернопільської області.

«Терен» повідомляв уже, куди тернополянам не слід телефонувати адже найпростішими схемами шахраї можуть «розвести» свою жертву.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео