За два місяці на Тернопільщині зафіксували 27 порушень виборчої агітації кандидатами у Президенти

2

На Тернопільщині активно слідкують за виборчою агітацією аби не допустити порушень та притягнути до відповідальності тих, хто використовує неправомірну рекламу.

Представники Громадянської мережі ОПОРА за січень-лютий цього року, 15 разів зверталися до поліції області із матеріалами, які вважаються порушенням у виборчій компанії кандидатів на пост Президента України. Спостерігачам ОПОРИ вдалося зафіксувати 27 випадків розміщення реклами кандидатів без вихідних даних.

- Найбільш поширеним правопорушенням, яке зафіксовано у Тернопільській області є наявність агітаційних матеріалів без зазначення необхідних відомостей: назва установи, яка здійснила друк; замовник матеріалу; особи, які відповідальні за випуск, - зазначає координаторка спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами у Тернопільській області Ольга Галушка. - Спостерігачі фіксували порушення та зверталися до поліції, щоб правоохоронці встановлювали подальші обставини кожного зафіксованого випадку, - додає Ольга Галушка.

Окрім цього, за даний час в області зафіксували розміщення агітаційного продукту в приміщенні Бережанської райдержадміністрації, де такі матеріали, згідно із законом не можуть бути, оскільки це приміщення органу державної влади.

За словами пані Ольги, Громадянська мережа ОПОРА відкрита та тісно співпрацює із поліцією області, щоби ефективніше діяти при попередженні, фіксації та оперативному реагуванні на порушення закону під час виборів. Відтак, для правоохоронців провели два тренінги, де розбирали вже зафіксовані порушення та навчали як правильно реагувати на них. Проводили такі навчання громадські омбудсмени із захисту виборчих прав ОПОРИ.

Детальніше про роботу поліції за час передвиборної компанії та омбудсменів читайте у наступних матеріалах «Терену».

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео