Віра Олександрович

Перший дитячий садок нарешті збудують у Білій, що під Тернополем

Біла_храм

У Білій – великому селі під Тернополем, де щорічно народжується і реєструється близько 30-ти дітей, а нині є 207 малят дошкільного віку, нарешті збудують перший дитячий садок на 120 місць.

На це із державної казни, точніше – Фонду регіонального розвитку, обіцяють виділити майже 30 млн грн. Решту мають забезпечити із місцевих бюджетів.  Такою радісною новиною у групі «Мешканці с. Біла Тернопільського району», створеній у соціальній мережі «Фейсбук», поділився Юрій Качунь.

Снимок_Качунь
Снимок_Качунь

Як йдеться на сайті Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України (Мінрегіонбуд), у с. Біла немає жодного дошкільного навчального закладу, хоча на території цього населеного пункту проживають 3,34 тисячі людей. Причому і в цьому, і прилеглих населених пунктах народжуваність нині збільшується.

Цитуємо документ:

«Діти дошкільного віку с. Біла Тернопільського району отримають затишний, дошкільний освітній заклад із комфортними ігровими та спальними кімнатами, медичним блоком і харчоблоком…».

Що цікаво, програми у новому садочку будуть ґрунтуватися на вивченні англійської мови, декоративно-вжиткового мистецтва та уроків християнської етики. Загальний бюджет проекту – 34 728,221 грн, із них: кошти Фонду – 29 518,990 грн; кошти місцевих бюджетів – 5 209,230 грн. Однак це – лише плани. Коли садочок відчинить свої двері, поки що не відомо.

До слова, «Терен» традиційно докладно повідомляє читачам про справи, що відбуваються у новоствореній Білецькій ОТГ. Про це, наприклад, можна прочитати ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Фото із групи «Мешканці с. Біла Тернопільського району»

Вибір читачів за тиждень

Відео