Олег Снітовський

Тернопіль цілий місяць розглядав «Іншу сторону раю» (фоторепортаж)

Упродовж лютого в Тернопільській обласній бібліотеці для молоді демонструвалася фотовиставка «Інша сторона раю». Оксана Гуменюк, керівник центру «Вікно в Америку» у Тернопільській обласній бібліотеці для молоді, каже, що виставка «мандрівна».

01
01

Ця виставка насправді «мандрівна», бо вона мандрує із Києва у кожну область. А щодо самої назви, то погодьтеся, багато хто називає США – «раєм». Але і там є інший бік, який і показала автор виставки Маріанна Глинсьска.  Маріанна кілька місяців була у США, вона виграла грант на навчання в Америці й  навчалася там на факультеті фотомайстерності.

І ось, коли вона була у Філадельфії, то вирішила зробити серію світлин в одному із так званих «неблагополучних» районів міста. Їй казали, що це ризиковано, не варто робити, але вона все-таки вирішила піти туди, правда із ще одним студентом з Африки.

[gallery order=«DESC» columns=«1» size=«full» link=«file» ids=«208575,208576»]

Під час  фотографування, Маріанна та її супутник відчували настороження мешканців цього району, зустрічали їх не завжди привітно, панувала певна напруженість, не раз вони бачили навіть знаки-попередження «Остергайтсея злодіїв!», - каже Оксана Гуменюк.

[gallery order=«DESC» columns=«1» size=«full» ids=«208577,208578,208579»]

15 чорно-білих фото експонувалися у бібліотеці в рамках проекту «Мандрівна галерея» від Американського дому у Києві.

На світлинах – різноманітні сцени із життя місцевого населення району Філадельфії, який не кожен насмілиться відвідати через відомі причини.

IMG_7172 (Copy)
IMG_7172 (Copy)

[gallery order=«DESC» columns=«1» size=«full» ids=«208581,208582»]

Довідково: Маріана Глинська родом із Західної України. У 2009 році отримала стипендію Фулбрайта і почала професійно вивчати мистецтво в США. У 2012 закінчила Техаський університет та отримала диплом магістра в галузі образотворчих мистецтв зі спеціалізацією «художня фотографія та відеомистецтво». Зараз живе в Івано-Франківську, бере активну участь в культурному та суспільному житті України.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео